Kerstvieringen 2017

Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2, Utrecht

vrijdag 15 december, 18.00 - 20.00 uur: Lichtjestocht door Oost

Een spoor van lichtjes wijst de weg langs kerstliedjes en scenes uit het kerstverhaal. De route begint bij den de Anglicaanse kerk (v. Limburg Stirumplein) en gaat door het Wilheminapark, via de Hobbemastraat en de Jan van Scorelstraat naar de Adriaen van Ostadelaan. De tocht eindigt bij een levende kerststal.
Wandel mee en laat u inspireren door dit sfeervolle begin van de kerstweek.

zondag 17 december, 16.00 uur: Volkskerstzang

Een prachtige traditie, waaraan koren van de Martinusparochie meewerken. Meezingen mag, dat hoort zelfs zo! Laat u meevoeren met het ontroerende "Stille Nacht", wordt blij van het vrolijke "Midden in de winternacht" en geniet ook van de vele andere toppers uit het kerstrepertoire. Een gesproken korte overweging geeft de nodige bezinning op waar het met kerst eigenlijk om gaat. Glühwein na afloop.
Gratis entree, maar uw collectegift wordt gewaardeerd.

zondag 24 december 18.00 uur gebedsdienst: pastor Martens, kinderkoor

Het is groot feest in de kerk. We vieren dat in deze nacht het Kindje Jezus geboren wordt. In deze viering staat daarom het kerstverhaal centraal. En natuurlijk zingen we heel veel kerstliedjes en iedereen mag uit volle borst meezingen. Het kinderkoor is al hard aan het oefenen. Dan klinkt het straks nóg beter!

zondag 24 december  20.30 uur kerstavondviering: pastor Martens, Mixtuur

Woord- en communiedienst met als thema: “Natale con Mixtuur”. Onder leiding van Sebastian Holz zingt Mixtuur, begeleid door Wim Does op orgel/piano Italiaanse, Duitse, Engelse en Nederlandstalige kerstliederen. De viering is inhoudelijk voorbereid door pastor Martens en enkele Mixtuurleden.
Om 20.00 uur starten we met een voorprogramma van kerstliederen om te luisteren en om mee te zingen.

zondag 24 december 23.00 uur eucharistieviering: pastor Rentinck, Gemengd Koor

In de Kerstnachtviering zingt het Gemengd Koor de Kleine Orgelmesse van W.A. Mozart. Verder zal Michiel Plomp op trompet te horen zijn.
In de Kerstnachtmis klinkt  de vrolijkheid van de herders door en ook de kerstvreugde. Het is niet de bedoeling dat u slechts aanwezig bent om te luisteren. In deze viering zal er ook voldoende muziek zijn waarmee u uit volle borst mag meezingen.

maandag 25 december 10.30 uur: eucharistieviering: pastor Oostendorp, gemengd koor

Eerste Kerstdag klinken er bekende kerstliederen en ook de Kleine Orgelmesse van W.A. Mozart.
Ook zullen de bekende kerstliederen worden gezongen met alle aanwezigen.

maandag 25 december 15.00 uur: kindje wiegen voor de allerkleinsten.

Het kerstverhaal wordt door de kinderen die aanwezig zijn gespeeld en door allen worden veel kerstliedjes meegezongen. Heel speciaal is deze viering bedoeld voor de allerjongsten tot 8 jaar, maar iedereen mag natuurlijk komen kijken, luisteren en meezingen!

dinsdag 26 december 9.30 uur eucharistieviering: pastor Rentinck, schola Aloysii

Tweede Kerstdag zal de Schola Aloysii te horen zijn, naast veel kerstliederen klinkt de Missa Te Deum Laudamus van Lorenzo Perosi.

zondag Oudjaar 31 december 10.00 uur eucharistieviering: pastor Rentinck

Er is geen viering op oudejaarsavond !

maandag Nieuwjaar 01 januari 2018, 10.30 uur eucharistieviering: pastor Huitink

zondag 07 januari 2018, 09.30 uur Gezinsviering, eucharistieviering: pastor Smits, alle koren, nieuwjaarsreceptie

Op 7 januari is de feestelijke en vooral kindvriendelijke Driekoningenviering. Voor de kinderen zal dan het verhaal van de Drie Wijzen uit het Oosten gespeeld worden door de kinderen van het Kinderkoor. De liederen van deze viering zijn zo gekozen dat iedereen mee kan zingen. Na afloop van de viering heffen we graag met u het glas op het nieuwe jaar, in het pastoraal centrum!

Op donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en woensdag 27 en donderdag 28 december is de kerk open van 14:00 tot 17:00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om een kaarsje op te steken of de mooie kerststal te bewonderen. Gewoon even de kerk binnenlopen, weet u van harte welkom!